Blog

10.03.2017 09:39:12

Visual Studio 2017 Birçok Yeni Özelliklerle Satışta!

Visual Studio 2017 Birçok Yeni Özelliklerle Satışta!

Visual Studio’nun 20’inci yılını kutladığımız şu günlerde Microsoft olarak Visual Studio 2017’yi pazara sunmanın ve Visual Studio ailesi genelinde pek çok heyecan verici güncellemeyi paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

 

Aktif olarak Visual Studio kullananların sayısının her ay yüzde 25 artması; ayda 1,3 milyon kullanıcının aktif olarak Visual Studio Code kullanması, Mac IDE’lerimizi aktif olarak kullananların sayısının iki kat artmış olması… Tüm bunlar müşterilerimizin de bu heyecanı yaşadığını gösteriyor.

Yayınladığımızdan bu yana Visual Studio 2017 Sürüm Adayı yaklaşık 700.000 kere indirildi! Visual Studio’nun bugüne kadarki en güçlü ve üretken sürümünü sunmak için bu süre içinde müşterilerin geri bildirimlerini alarak kullanıcı deneyimini geliştirmek üzere çalıştık. Visual Studio ailesindeki araçlarda da bazı ince değişiklikler yaptık. Kasım’da Mac için Visual Studio ve Visual Studio Mobil Merkezi’nin önizlemesini yayınladık; Visual Studio Team Foundation Server 2017’yi ise genel kullanıma sunduk.

Bugün, çalışmamızın hedeflediği güne geldik. Visual Studio 2017’nin genel kullanıma sunulduğunu duyuruyoruz. Hepinizi bugün Visual Studio 2017’yi indirmeye davet ediyoruz! Visual Studio ürün ailesi genelinde güncellemelerin yanı sıra, Visual Studio abonelerine ve Visual Studio Dev Essentials üyelerine yeni bir değer de sunuyoruz.

Visual Studio 2017: En Üretken Visual Studio Sürümü

Visual Studio 2017’de temel özellikleri geliştiren birkaç önemli alana yatırım yaptık.

Bulut ve mobil geliştirme, Visual Studio 2017’nin tasarım sürecinde göz önüne aldığımız en önemli konulardan biri oldu. Yerleşik araçlar, .NET Core, Azure uygulamalarınız, mikrohizmetler, Docker kapsayıcılar gibi tüm işlevselliklerinizle tümleşerek bulut geliştirmeyi kolay ve eksiksiz hâle getiriyor. Bundan böyle uygulama ve hizmetleri çok daha kolay geliştirecek, doğrudan IDE’den Azure’a kurabileceksiniz.

Xamarin ile birlikte Visual Studio 2017, gelişmiş hata ayıklama ve profil oluşturma gibi güncellemelerle Android, iOS ve Windows için mobil uygulamaları daha hızlı geliştirmenizi sağlıyor.

Visual Studio’nun uygulama ve projeler büyüse bile daha hızlı ve yalın olması gerektiğini net olarak duyduk. Onun için de hafif ve modüler olan yepyeni bir kurulum deneyimi geliştirdik. Visual Studio’nun performansını her noktada yükselten birçok iyileştirme yaptık.

Visual Studio 2017 geliştirme ekiplerinin modern DevOps yöntemlerini kolayca benimsemelerine, pazardaki değişime daha hızlı ve kesintisiz karşılık vermek için işbirliği yapmalarına olanak tanıyan yeni özelliklere de sahip. Geliştiricilerin veritabanlarını DevOps’a ekleme yeteneğini yükselterek, sürüm döngülerini hızlandırmak amacıyla Visual Studio Enterprise 2017 sürümünde Redgate Veri Araçları da bulunuyor.

Visual Studio 2017’yi indirip, deneyeceğinizi, bize düşüncelerinizi söyleyeceğinizi umuyoruz. John Montgomery’nin Visual Studio 2017’daki yenilikleri inceleyen yazısında daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

Bu konuda daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Visual Studio 2017 Lansman İş Ortaklarıyla Uygulamalarınızın Başarısını Büyütün

Visual Studio 2015’in yayınlanmasından bu yana, Visual Studio’nun çevresinde oluşan teknoloji ekosistemi çeşitlendi ve belirgin ölçüde büyüdü.  Şu anda Visual Studio İş Ortağı Programında Visual Studio, Visual Studio Code, Visual Studio Team Services ve Xamarin için 6.500’ü aşkın eklenti ve entegrasyon var. Bu canlı ve hareketli iş ortakları topluluğu, geliştirme deneyiminizi özelleştirip, zenginleştirmeye yardımcı araçları yaratıyor.

Visual Studio 2017 için kullanıma sunulan eklenti ekosistemi de hızla büyüyor. Bu yazının yayınlandığı sırada eklentilerin sayısı 700’ü aşmış durumda! Bu rakam, Visual Studio 2015 ile birlikte yayınlanan Visual Studio İş Ortakları’nın sayısının iki katı. Sizleri, İş Ortaklarımızın Sim-Ship Eklentilerinin tam listesini incelemeye, Visual Studio Marketplace aracılığıyla teknolojilerini kullanmaya davet ediyoruz.

Bu konuda daha fazla bilgi için bu yazıyı inceleyin.

Her Geliştirici. Her Uygulama. Her Platform.

Mobil Merkezi, bulunduğunuz her yerde, kullandığınız her araç takımıyla sizinle birlikte çalışır. Objective-C, Swift, Java, React Native ya da Xamarin kullanan herhangi bir iOS veya Android geliştiricisi, kesintisiz entegrasyondan teste etmeye, yayınlama yönetimi ve analize kadar sağladığımız her şeyden yararlanabilir.

Xamarin desteği, ayrıntılı uygulama analizi ve diğer bilgiler için tıklayın.

Visual Studio aboneleri ve Dev Essentials üyeleri için yeni faydalar

Dün gerçekleştirdğimiz Visual Studio 2017 lansman etkinliğinde kullanıcılarımız için birçok yeni ve güncellenmiş özellikleri duyurduk. Etkinliği kaçırdıysanız ya da isteğe bağlı eğitimleri izlemek isterseniz, lansman etkinliği sayfasına bakabilirsiniz. Visual Studio kullanıcısı veya Dev Essentials programı üyesiyseniz, yeni özellikleri etkinleştirin ve hemen kullanmaya başlayın.  Geliştiricilere yönelik abonelik ve programlarımız hakkında daha fazla bilgi için Visual Studio sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yeni ve güncellenmiş faydaları görmek için tıklayın.